Kulturresidents

Järva Folkets Park består av 15 byggnader och i dem hyr sex stycken konstnärer och författare ateljé och arbetsrum.

Nicki Basiri är beteendevetare och konststuderande och har ateljé i gamla kontorshuset på gården – som numera går under namnet Ateljén.

Hon har jobbat med ungdomar som har behov av stöd sedan 2013 och går just nu en konstutbildning då hon vill utveckla sin kreativitet och konstnärliga praktik.

.

.

.

.

Markku Huovila är tecknare, illustratör, ordvrängare och bildkonstnär. Han är född 1947 i sydöstra Finland och har bott i Tensta sedan 1978.

Markku har ateljé på vinden av Eggeby Gårds gamla sjukstuga och har namngett den ”Ateljé Sjukstugan – uppfriskande konst”

1984 vann Markuu Stockholms läns landstings kulturstipendium och 1996 Stockholm stads konstnärstipendium.
Han fick 1:a priset i Helsingin Sanomats första och sista satirteckningstävling som gick av stapeln 2008.

Om du vill veta mer om Markku och hans arbete kan du kika in på:
www.markkuhuovila.com

Eller kontakta honom på markkuhuovila@gmail.com eller 0707- 48 66 48

.


Mats Adelman och Ylva Westerlund har ateljé på undervåningen i Sjukstugan på Eggeby Gård. De jobbar båda som konstnärer och har gjort många utställningar och konstvandringar i Järva och runt om i landet.

Läs mer om dem här:

ylvawesterlund.blogspot.com

matsadelman.blogspot.com

.

.

.

.


Marcello Lentini har sin ateljé i ena sidan av gamla kontorshuset på gården som numera heter Ateljén.

Efter fem års arkitekturstudier i Florens, Italien, tog Marcello examen 1980. Samtidigt som han studerade arkitektur intresserade han sig för konst, måleri och foto som resulterade i olika utställningar.

Marcello flyttade till Sverige 1982 och gick därefter ett år på KTH på Arkitektursektionen. Han arbetar i sin egen arkitektfirma ”Studio Lentini” som arkitekt och kontrollansvarig, samtidigt som han parallellt fortsatte att måla.

I hans måleri följer han ingen röd tråd utan mer ett känslomässigt tillstånd. Hans alster kan se helt annorlunda ut från varandra. Abstrakt (coceptual) till nästan figurativt. Färg och konstteori har stor plats i Marcellos måleri.

.

.

Foto: Elisabeth Udde

Annelie Drewsen är frilansjournalist och författare. Hon håller till i det gamla köket på övervåningen i huvudbyggnaden. Där känner hon sig hemma, eftersom hennes morfar en gång i tiden var militär på Järvafältet.

Annelie föredrar dock pennan framför vapen för att förändra världen. Hon har skrivit ett 15-tal böcker för barn och ungdomar och genomför regelbundet författarbesök och skrivarverkstäder runtom i Sverige. Tidigare har hon arbetat som lärare i svenska som andraspråk på Tensta gymnasium.

Som journalist skriver Annelie om språk, utbildning och samhällsfrågor. Hon har engagerat sig för barns och ungas rättigheter och är en av initiativtagarna till nätverket ILA.

Tillsammans med Therese Storm driver hon Ursinnet på Järva Folkets Park.

Läs mer på www.anneliedrewsen.se