Kulturresidents

Järva Folkets Park består av 15 byggnader och i dem hyr fem stycken konstnärer och författare ateljé och arbetsrum.

Markku Huovila är tecknare, illustratör, ordvrängare och bildkonstnär. Han är född 1947 i sydöstra Finland och har bott i Tensta sedan 1978.

Markku har ateljé på vinden av Eggeby Gårds gamla sjukstuga och har namngett den ”Ateljé Sjukstugan – uppfriskande konst”

1984 vann Markuu Stockholms läns landstings kulturstipendium och 1996 Stockholm stads konstnärstipendium.
Han fick 1:a priset i Helsingin Sanomats första och sista satirteckningstävling som gick av stapeln 2008.

Om du vill veta mer om Markku och hans arbete kan du kika in på:
www.markkuhuovila.com

Eller kontakta honom på markkuhuovila@gmail.com eller 0707- 48 66 48

.


Mats Adelman och Ylva Westerlund har ateljé på undervåningen i Sjukstugan på Eggeby Gård. De jobbar båda som konstnärer och har gjort många utställningar och konstvandringar i Järva och runt om i landet.

Läs mer om dem här:

ylvawesterlund.blogspot.com

matsadelman.blogspot.com

.

.

.

.


Marcello Lentini har sin ateljé i gamla kontorshuset på gården.

Efter fem års arkitekturstudier i Florens, Italien, tog Marcello examen 1980. Samtidigt som han studerade arkitektur intresserade han sig för konst, måleri och foto som resulterade i olika utställningar.

Marcello flyttade till Sverige 1982 och gick därefter ett år på KTH på Arkitektursektionen. Han arbetar i sin egen arkitektfirma ”Studio Lentini” som arkitekt och kontrollansvarig, samtidigt som han parallellt fortsatte att måla.

I hans måleri följer han ingen röd tråd utan mer ett känslomässigt tillstånd. Hans alster kan se helt annorlunda ut från varandra. Abstrakt (coceptual) till nästan figurativt. Färg och konstteori har stor plats i Marcellos måleri.

.

.

Foto: Elisabeth Udde


Annelie Drewsen är frilansjournalist och författare. Hon har skrivit en rad böcker för barn och ungdomar och genomför regelbundet författarbesök och skrivarverkstäder runtom i Sverige. Tidigare har hon arbetat som lärare i svenska som andraspråk på Tensta gymnasium.

De senaste åren har hon engagerat sig för ensamkommande ungdomars rättigheter och var med och grundade nätverket ILA för barn- och ungdomsboksmakare som vill verka för barns och ungas rättigheter i Astrid Lindgrens anda. Hon sitter även i styrelsen för stiftelsen Rights Now.å

Läs mer på www.anneliedrewsen.se