Vårt program våren 2022!4 juni kl 14-16: Familjedag med Fi

Feministiskt initiativ bjuder på fika, mingel och föreställningen Akropanik med Cirkus Trattofon!

Dagen är kostnadsfri, välkommen med familjen att ta del av akrobatik och fika med Fi!

C
Cirkus Trattofon kommer till Fi:s familjedag!

Studion, Järva Folkets park, Eggeby Gård 1, kl 14-16. Servering. Fri entré

Feministiskt initiativ Stockholm bjuder på fika, mingel och föreställningen Akropanik med Cirkus Trattofon!

Dagen är kostnadsfri, välkommen med familjen att ta del av akrobatik och fika med Fi!

🤹‍♀️ Om Cirkus Trattofons föreställning Akropanik:

Visuell, originell och strålade av positiv energi! Akropanik är en fartfylld barnvarieté, en smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi. Två färgstarka figurer drar igång en show, men får gång på gång avbryta. Missförstånd, lunchpaus, lurendrejerier och ren och skär panik.

Både barn och vuxna känner igen sig i de förvirrade figurerna, deras konflikter och kompromisser. Efter föreställningen får barnen vara med och dansa. Föreställningen är utan tal och kan förstås av alla. 


28 maj 14.00: Jazzkonsert med Anna Lundqvist och Jonas André

Anna Lundqvist & Jonas André

Det uppstår en speciell magi när sångerskan Anna Lundqvist och pianisten Jonas André spelar  till-sammans, ett samspel av nästan telepatisk art. Efter ett uppehåll på nästan två decennier har duon sammanstrålat igen. Det resulterade i albumet ’Reunion’ som släpptes under Corona-året 2020. Nu får du chansen att höra dem tillsammans på Eggeby gård.

Anna Lundqvist – sång, Jonas André – piano

Studion, Järva Folkets park, Eggeby Gård 1, kl 14-16 Entré: 150 kr. Servering.


16 maj 19.00: Indisk musik med Arjun Verma, sitar och Suranjana Ghosh, tablas.

ARJUN VERMA är en kritikerrosad sitarartist baserad i San Francisco. Han är son till Roop Verma och började spela sitar redan som femåring. Under åtta år var han elev hos den legendariska musikern Ali Akbar Khan, och fortsatte därefter hos hans son Alam Khan. Arjun har en unik röst på sitar, både inom den nordindisk klassiska musiken och genom sina innovativa cross-genre-samarbeten med olika musiker. Han undervisar bl a på Ali Akbar College of Music i San Francisco.

SURANJANA GHOSH är en spännande musiker från Indien som förnyar den svenska musikvärlden med indisk tabla. Med stor musikalitet tillför hon indiska rytmer i nya sammanhang över genregränserna. De senare åren har hon samarbetat med ett flertal kända svenska musiker i olika projekt, bl a i sin egen grupp Teental.


7 maj 14.00: Jazzkonsert med Erik Palmberg/Anton Dromberg duo och Örjan Hultén Trio

En duo och en trio gör två kortare konserter för att sedan mötas som kvintett. Succéduon Erik Palmberg/ Anton Dromberg framför egna kompositioner. Örjan Hultén Trio har spelat länge ihop och även här bjuds det på en hel del egenskrivet. I slutet av konserten möts alla i en kvintett! Detta konsertformat gjorde debut tillsammans på Stockholm Jazz festival i höstas, i en bejublad konsert i Andreaskyrkan.

Medverkande: Erik Palmberg, trumpet, Anton Dromberg, piano,

Örjan Hultén, saxofoner, Filip Augustson, bas, Fredrik Rundqvist, trummor

Studion, Järva Folkets park, Eggeby Gård 1, kl 14-16. Entré: 150 kr. Servering.